5:e söndagen i fastan

Kära församlings medlemmar, kära systrar och bröder;

I den rådande situationen har vi tyvärr inte många tillfälle för att träffas. Jag fick en råd av en av församlingsrådets ledamöter att rikta en kort hälsning till församlingen just på det sätet- via församlings hemsida. Det var en bra ide, så jag hoppas att jag försätter med den hälsningen – vid början av varje vecka.

”Om någon vill tjäna mig skall han följa mig, och där jag är kommer också min tjänare att vara.” (Joh 12:26)

Vi ses mer och mer av vårens tecken runt omkring oss. Alla dessa tecken är en form av hoppets tecken. Men vågar vi behålla vårt hopp levande? Det finns så mycket osäkerhet, oron, förvirring och bekymmer som drabbar oss. Som kristna, Kristi tjänare – går vi mot den kommande vecka, näst sista vecka inför årets påskfirande. Och under den veckan som står framför oss kommer vi att hitta oss själva i olika situationer där vi kommer att befinna oss som kristna, som Kristi lärjungar. Det är bra att komma ihåg att i varje sådan situation möter vi vår Herre – Jesus är just där hans tjänare är. Varje sådan möte med Herren ger oss ytterligare ett hopp. Och det är inget vanligt hopp, utan hoppet som har sina rötter i Gud själv. Låt oss sprida detta hopp.

Pax et bonum, br. Marek

En tanke kring ”5:e söndagen i fastan

  1. Tack fader Marek för detta – och vad fin den nya hemsidan blivit! Jag hoppas att restriktionerna kan lättas snart och att jag vågar ta mig in till Skövde för Mässan i framtiden.
    Vänligen
    Axel från Tibro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*